12 Mar 2015

General Knowledge Mcqs Page 4


General knowledge Multiple Choice Questions ( MCQS) Page-4. The following Mcqs are collected from different pass papers and from Mcqs Bank. These Mcqs are Comprising the following topics,

World Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events Mcqs Current Affairs Mcqs , Pakistan Affairs Mcqs.



Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11


61. On 5 November 2013 __________ launched its first rocket to Mars.

A. China
B. Israel
C. Iran
D. India

62. On 1 December 2013 China launched its first __________ rover mission.

A. Moon
B. Mars
C. Jupiter
D. Earth

63. On 28 January 2013 __________ sent monkey into space.

A. China
B. Israel
C. Iran
D. India

64. Taksim Square is in ___________ .

A. Cairo
B. Istanbol
C. Tripoli
D. Damascus

65. Taliban opened their political office in ___________ .

A. Riyad
B. Dubai
C. Doha
D. Musqat

66. The Chelyabinsk Meteor hits __________ on 15 February 2013.

A. America
B. Canada
C. Mexico
D. Russia

67. ___________ bought Nokia Mobile business.

A. Microsoft
B. Google
C. Yahoo
D. AOL

68. ___________ bought Motorola Mobile business.

A. Microsoft
B. Google
C. Yahoo
D. AOL

69. Man Booker International Prize 2013 was won by __________ .

A. Alice Munro
B. Margaret Thatcher
C. Lydia Davis
D. Malala Yousafzai

70. Due to ammonia leak from a cold storage unit in __________ 15 people were killed.

A. Shanghai
B. Moscow
C. Tokyo
D. Toronto

ANSWERS: MCQS OF CURRENT AFFAIRS

61. D
62. A
63. C
64. B
65. C
66. D
67. A
68. B
69. C
70. A

71. The fastest person of the world is __________ .

A. Kim Collins
B. Usain Bolt
C. Dwain Chambers
D. Justin Gatlin

72. The oldest tennis tournament in the world is __________ .

A. Wimbledon
B. French Open
C. Australian Open
D. US Open

73. The 2013 Wimbledon Championships Singles (Men) title was won by __________ .
A. Roger Federer
B. Rafael Nadal
C. Novak Djokovic
D. Andy Murray

74. The 2013 Wimbledon Championships Singles (Women) title was won by __________ .
A. Serena Williams
B. Marion Bartoli
C. Maria Sharapova
D. Ana Ivanovic

75. The fastest century record in ODI of Shahid Afridi was broken by __________ .
A. Sachin Tendulkar
B. Chris Gayle
C. AB de Villiers
D. Corey Anderson

76. The 2010 FIFA World Cup was won by ___________ .

A. Brazil
B. Germany
C. Spain
D. Argentina

77. The 2014 FIFA World Cup will be hosted by __________ .

A. Brazil
B. Russia
C. Qatar
D. France

78. The 2018 FIFA World Cup will be hosted by __________ .

A. Brazil
B. Russia
C. Qatar
D. France

79. The 2022 FIFA World Cup will be hosted by __________ .

A. Brazil
B. Russia
C. Qatar
D. France

80. The World Snooker Championship 2013 was won by __________ .

A. Steve Davis
B. Mark Williams
C. Stephen Hendry
D. Ronnie O'Sullivan

ANSWERS: SPORTS QUIZ

71. B
72. A
73. D
74. B
75. D
76. C
77. A
78. B
79. C
80. D 








Like Page