12 Mar 2015

General Knowledge Mcqs Page 3


General knowledge Multiple Choice Questions ( MCQS) Page-3. The following Mcqs are collected from different pass papers and from Mcqs Bank. These Mcqs are Comprising the following topics,

World Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events Mcqs Current Affairs Mcqs , Pakistan Affairs Mcqs.


Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11


41. World's oldest operational space launch facility is located in ________.

A. America
B. Russia
C. Kazakhstan
D. India

42. The first human who traveled into space was _________ .

A. Neil Armstrong
B. Yuri Gagarin
C. Sergei Korolev
D. John Glenn

43. In which country It is mandatory for all male citizens aged 18–27 to serve 1 year in Armed Forces?

A. America
B. Canada
C. Russia
D. Israel

44. Which country is the world's top supplier of weapons?
A. America
B. Russia
C. Israel
D. Germany

45. Which from the following countries is NOT the member of BRIC?

A. America
B. Russia
C. China
D. India

46. The President of India is __________ .

A. Sonia Gandhi
B. Dr. Abdul Kalam
C. Chidambaram
D. Pranab Mukherjee

47. The headquarter of Human Rights Watch is located in __________ .

A. Washington
B. New York
C. Berlin
D. Brussels

48. North Atlantic Treaty, that formed NATO, was signed in __________ .

A. 1949
B. 1955
C. 1961
D. 1967

49. World War II began by German invasion on __________ .

A. Russia
B. France
C. United Kingdom
D. Poland

50. __________ has the world's largest natural gas reserves.

A. Saudi Arabia
B. Iran
C. Russia
D. Canada

ANSWERS: WORLD AFFAIRS QUIZ


41. C
42. B
43. C
44. B
45. A
46. D
47. B
48. A
49. D
50. C

51. Secretary General UNO Ban-Ki-Mon belongs to __________.

A. South Korea.
B. North Korea
C. Japan
D. China

52. Currently, there are __________ member states of the United Nations.

A. 190
B. 193
C. 196
D. 197

53. Currently, __________ countries hold the status of Observer States in the United Nations.

A. 2
B. 3
C. 4
D. 5

54. There are __________ members of SAARC.

A. 5
B. 6
C. 7
D. 8

55. Secretary General SAARC Ahmed Salem belongs to __________.

A. Pakistan
B. India
C. Maldives
D. Bhutan

56. Which from the following countries does NOT yeild veto-power?

A. United States
B. United Kingdom
C. Canada
D. France

57. Which from the following countries is NOT a non-permanent member of Security Council.

A. Rwanda
B. Luxembourg
C. Argentina
D. Sweden

58. Al-Jazeera TV Channel belongs to ___________.
A. Qatar
B. Kuwait
C. Egypt
D. Bahrain

59. The newest member of the Eurozone is _______.

A. Lativa
B. Croatia
C. Bulgaria
D. Cyprus

60. The Iran–Pakistan gas pipeline is also called __________.

A. friendship pipeline
B. future pipeline
C. peace pipeline
D. unity pipeline

ANSWERS: WORLD AFFAIRS QUIZZES

51. A
52. B
53. A
54. D
55. C
56. C
57. D
58. A
59. A
60. C 

Like Page