12 Mar 2015

General Knowledge Mcqs


General knowledge Multiple Choice Questions ( MCQS) Page-2. The following Mcqs are collected from different pass papers and from Mcqs Bank. These Mcqs are Comprising the following topics,

World Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events Mcqs Current Affairs Mcqs , Pakistan Affairs Mcqs.

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11


21. The Taj Mahal in India, was built by Mughal emperor

A. Aurangzaib
B. Shah Jahan
C. Akbar
D. Humayun

22. The Sino-Indian War between China and India was occurred in

A. 1956
B. 1959
C. 1962
D. 1965

23. The 2013 Summer Universiade was held in ________.

A. Moscow
B. Kazan
C. Astana
D. Beijing

24. In London Olympics 2012, the most medals were won by _________.

A. America
B. Russia
C. China
D. United Kingdom

25. The River Thames is located in __________.

A. England
B. Scotland
C. Ireland
D. Finland

26. In London Olympics 2012, the gold medal, in Men's Field Hockey was won by __________.
A. Germany
B. Holland
C. Australia
D. India

27. The Most populous city in the world is __________.

A. Beijing
B. Buenos Aires
C. Shanghai
D. Tokyo

28. US special representative for Afghanistan and Pakistan is __________ .

A. Seth Jones
B. John Kerry
C. Richard Holbrooke
D. James Dobbins

29. The secretary general of OIC is _________.

A. Ahmed Saleem
B. Syed Ali Mousavi
C. Prince Salman
D. Ekmeleddin Ihsanoglu

30. The head of state of the United Kingdom is _________ .

A. Queen Elizabeth I
B. Queen Elizabeth II
C. Queen Elizabeth III
D. Queen Elizabeth IV

ANSWERS: CURRENT AFFAIRS QUIZZES

21. B
22. C
23. B
24. A
25. A
26. A
27. C
28. D
29. D
30. B

World Affairs MCQs

31. US special representative for Afghanistan and Pakistan is __________ .

A. James Dobbins
B. John Kerry
C. Joe Biden
D. John Mccain

32. India has constructed Baglihar Dam on _________ River.

A. Sindh
B. Ravi
C. Chenab
D. Sutluj

33. The first Muslim Nobel Laureate was _________ .

A. Anwar Sadat
B. Dr. Abdul Salam
C. Dr. Muhammad Younus
D. Yasir Arafat

34. Qantas is an airline of __________ .

A. Australia
B. Sudan
C. Malaysia
D. France

35. AFP is a news agency of __________ .
A. Switzerland
B. France
C. Germany
D. Sweden

36. The oldest news agency in the world is _________ .

A. AFP
B. WAFA
C. BBC
D. CNN

37. The headquarter of Transparency International is located in _________.

A. New York
B. Washigton
C. Paris
D. Berlin

38. NATO is a/an __________ alliance.

A. military
B. economic
C. regional
D. cultural

39. The Suez Canal is in __________ .

A. Nigeria
B. Libya
C. Egypt
D. Palistine

40. The Suez Canal connects the __________ .

A. Red Sea and the Arabian Sea
B. Red Sea and the North Sea
C. Mediterranean Sea and the Arabian Sea
D. Mediterranean Sea and the Red Sea



ANSWERS: WORLD AFFAIRS MCQs
31. A
32. C
33. A
34. A
35. B
36. A
37. D
38. A
39. C

40. D

Like Page